Läsnäolo

20.06.2017

Mitä läsnäolo on, miltä se tuntuu? Kyllä, läsnäolo tuntuu!

En tiedä olenko ennen todella tiennyt mitä läsnäolo tarkoittaa tai miten tärkeää se on minulle. Olen Tantric Life Coach koulutuksen myötä saanut harjoitella sitä todella paljon meditaatioiden ja muiden tantrisen harjoitteiden avulla, ja sitä kautta herkistynyt sille ja tullut enemmän tietoiseksi siitä. Läsnäolo on työssäni todella tärkeää, kuunnella asiakasta eri tavalla, mitä hoidettavana oleva keho haluaa kertoa, tai asiakas kenen kanssa olen ulkona retkellä. Olenko läsnä kun tapaan ystäviäni tai perhettäni tai onko ystäväni läsnä kun kerron hänelle päivästäni.. Sen huomaa miten läsnäolo vaihtelee riippuen päivästä ja onko ihmiset ympärillä läsnä tässä hetkessä tai meneekö kaikki ohi arjen virrassa missä mennään.

Arki

Voisiko arjessa olla enemmän läsnä, toisiko se jotain uutta työhön/kouluun tai mitä teetkään ja vaikuttaisiko se energiankäyttöön? Jos pystyy olemaan tietoisesti läsnä siinä mitä tekee niin uskon että saa vähemmällä ajalla tehtyä enemmän, tai ehkä sinulle tärkeitä asioita sekä säästää energiaa. Tulos voisi olla aivan eri, parempi?

Kuuntele mitä keho kertoo sinulle. Meidän keho on viisas, viisaampi kun voit vain kuvitella mutta me ihmiset ollaan vieraannuttu kehostamme. Ei kuulla enään mitä keho kertoo, kun se sanoo meille seis, tai esim. onko jokin hyvä vai huono meille, väsymystä, stressiä, kiukkua jne jne. Meidän kehossa on kaikki työkalut mitä ikinä tarvitsemme korjaamaan sitä sekä sielua. Mutta voidaanko käyttää niitä työkaluja jos ei osata kuunnella kehoa? Ensin pitää saavuttaa tietyn tason läsnäolo jotta voidaan kuunnella mitä keho meille kertoo, ja kun päästään alkuun keho kertoo aina kun on sen aika sen minkä tarvitset tietää jotta voit käsitellä tai tiedostaa asioita. Mitään ei saa pakottamalla, vain hyväksymällä sekä pysähtymällä ja olemalla läsnä, se ei ehkä ole aina niin helppoa kuin miltä kuulostaa mutta todellakin sen arvoista edes antaa sille ajatukselle tilaa ja siitä se lähtee luonnollisesti.

Työuupumusta, sairauksia.... Ovatko nämä kehon tapa saada ihmiset pakolla lopuksi pysähtymään jos ei olla osattu ajoissa kuunnella itseämme. Sanotaan että keho yrittää kertoa jostain, jos ei sitä haluta kuulla niin keho pyytää apua toisella tavalla, voi tulla erilaisia oireita, niitä voi tulla lisää kunnes tullaan siihen pisteeseen että meidän on pakko pysähtyä kuuntelemaan. Voidaanko itse vaikuttaa siihen miten voidaan? Kyllä! Kuuntele ja kuuntele.. Onko muutokselle tarve jotta voisit paremmin, elämä on jatkuvaa muutoksen virtaa ja sitä ei voi estää, mutta voidaan olla siinä virrassa silmät auki.

Kosketus.... Huhhu, niitä on niin monta erilaisia!

  • karvatpystyyn kosketus

  • rapsutus

  • "creepy touch" tai hiplaaminen

  • nopea tai hidas

  • ei läsnäoleva/ läsnäoleva

  • jalat alta-kosketus jne

Voidaan koskettaa niin monella tavalla ja kaikki pitää eri asioista. Mutta kosketuksessa on kuitenkin tärkeä pari pääjuttua ja se on tekeekö sitä (1)läsnäolevasti tai onko ajatuksissa muualla, se tuntuu kosketuksen laadussa. Voit antaa kumppanille aivan eri elämyksen koskettamalla aina vähän enemmän läsnäolevasti. On myös hyvä miettiä (2)otanko tai (2)annanko, tiedänkö erot ja osaanko vastuullisesti leikkiä niiden välillä. Ottamisessa ja antamisessa on eroa ja molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Esimerkki: Tarjoat jalkahierontaa toiselle ilman että tämä on pyytänyt ja tämä henkilö suostuu. Kumpi ottaa ja kumpi antaa?

Jos kysyt

"Haluaisin antaa sinulle hieronnan" Tässä henkilö haluan antaa hieronnan, eli hän otan ja tämä hierottava henkilö antaa toiselle luvan hieroa eli antaa.

" Voisitko hieroa minua hetken" Tässä roolit vaihtuvat, eli hierottava ottaa ja hierontaa antava antaa.

On hyvä miettiä missä tilanteessa otan ja missä annan, ja että kaikki tehdään rajoja kuunnellen.

Sitten on suuri ero miten kosketaan eri ihmisiä ja miten voidaan vastaanottaa. Miten silität kissaa tai koiraa, tai miten silität lasta kun nukutat. Kun nukutat lasta, olet siellä lasta varten, annat lapselle läsnäoloasi sama pätee kissaan tai koiraan. Silität kissaa koska haluat että kissasta tuntuu hyvältä. Mutta entä kosketus sinun ja kumppanisi välillä, voiko siinäkin olla samassa tilassa? On hyvä oppia pyytämään sellaista kosketusta mitä kaipaa, sekä olemalla läsnä käsissäsi jotta voit oppia myös tuntemaan mistä se toinen nauttii.

Läsnäoleva kuunteleminen ei aina ehkä ole niin helppoa. Kuunteletko oikeasti kun lapsi kertoo sinulle jotain hänelle tärkeää, tai sanotko vain " joo" samalla kun teet jotain ihan muuta etkä edes otan sitä aikaa katsoa lasta. Olen keskustellut tästä ystäväni kanssa, ja molemmat totesi että on heitä jotka voivat vuosien jälkeen kertoa jotain mitä sinä olet sanonut, huh, miten tämä henkilö voi muistaa keskustelua? Koska tämä on kuunnellut sinua ja ollut siinä hetkessä läsnä, tai jos olet tottunut että kukaan ei ole kuunnellut sinua koskaan täysin läsnäolevasti ja sitten edessäsi istuu ihminen joka todella kuuntelee sinua niin miten oudolta se saattaa tuntua.

Läsnäolon kanssa teen itse jatkuvasti työtä... Tämä kirjoitus oli vähän omia ajatuksia mitä halusin jakaa, tai ottaa aiheen puheeksi ja ehkä herättää vähän ajatuksia siitä miten ollaan itse läsnä.

Keho on meidän temppeli, kohdelkaa sitä rakkaudella <3

Aurora